Meillä on jo useampana kesänä (ja myös jouluna) ollut ilo saada vuokralaisiksimme eri puolilla maailmaa asuvia suomalaisia, jotka vierailevat lomallaan Suomessa. Olemme heidän kanssaan jutelleet ja tämän pohjalta onkin syntynyt käsitys minkälainen vuokrahuvilan pitäisi oikeastaan olla. Niin, tässä on lähtökohtana se, että pisimmillään muutaman viikon Suomi-loman aikana ei mennä sukulaisten mökille tai mökeille koko ajaksi. Kaikki tietävät, että se ei välttämättä ole… paras idea.

Ensinnäkin etelä-Suomesta kotoisin olevan expat-perheen kannattaa valita huvila hyvien kulkuyhteyksien ääreltä. Ei siis missään nimessä saaresta. Kun tarkoituksena on kuitenkin nähdä ystäviä ja perhettä niin kulkemista voi tulla paljonkin. Toisaalta huvilan on ehkä hyvä sijaita riittävän kaukana, jotteivat sukulaiset sitten vastavuoroisesti vietä liikaa aikaa juuri vuokratulla mökillä. Tammisaari on muuten juuri sopivalla etäisyydellä!

Toisekseen huvilan on syytä olla hyvin varusteltu. Lapsuuden mökkimatkojen puuceet ja kantovesi on niin nähty. Huvilan on syytä olla siis varusteltu kuten omakotitalo. Sähköt (tietenkin!), lämmitys, lämmin ja kylmä vesi, hyvä juomavesi, sisä-WC ja suihku ovat minimivarustuksia. Suomenkin kesien lämmetessä myös viilennys, esimerkiksi ilmalämpöpumppu, on ihan hyvä varustus. Varsinkin kun ulkomailla on helposti tottunut myös ilmastointiin. Laadukas pihagrilli on toki syytä olla mutta myös pienet yksityiskohdat kuten kaasupullo ja polttopuut. Suomi-loman aika on arvokasta ja kaiken on syytä toimia laadukkaasti. Helppouden on siis syytä olla vakiona.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se että koko perhe viihtyy ja haluaa tulla koti-Suomeen ehkä ensi vuonnakin. Esimerkiksi meillä Villa Långstrandissa yksityinen käytettävissä oleva alue on yli 15 hehtaaria ja naapurit eivät ole lähelläkään. Toki jokamiehen oikeuksien ansiosta muuallakin voi liikkua, mutta onhan se hienoa liikkua isolla kiinteistöllä turvallisesti ja yksityisesti. Yksityisyys voi olla joskus hyvinkin arvokasta ja tämä on syytä ottaa huomioon lomahuvilaa valittaessa.

Isollakin alueella perheen nuoret ja teinit kyllästyvät jos ei ole mitään muuta tekemistä kuin tuijottaa iPadiä. Kokemuksesta voin sanoa että vieraidemme lapset ovat todellakin nauttineet mahdollisuudesta kalastaa, pelata tennistä ja rantalentopalloa sekä soudella ja uida niin paljon kuin mieli tekee. Osa aktiviteeteista (kuten tennis) on kummanin huvilamme vuokralaisten käytössä mutta voit vuokrata kohteen myös niin ettei muita vuokralaisia ole yhtäaikaa.

Melkein unohtui se tärkein, suomalainen sauna. Kummassakin huvilassa on iso sauna ja mahdollisuus ulkoporealtaan vuokraamiseen. Terassilla oleva Drop Pool ulkoporeallas on todella mahtava kokemus säässä kuin säässä. Kyseessä ei ole hankala palju vaan ihan aito design-luokan sähkölämmitteinen ulkoporeallas. Just enjoy!

Varsinkin Villa Mustikan (3 mh, 163 m2) osalta tila ei heti lopu kesken mutta sen pihapiirissä on myös moderni aitta (25 m2) jossa yöpyy mukavasti vaikkapa yllätyskäynnille tulleet kaverit. Toki ei niin mukavasti että jäisivät koko viikoksi.

Myös toinen huvilamme Villa Pihlajanmarja (2 mh, 113 m2) sijaitsee rauhallisella omalla alueellaan ja lähellä ranta-aluetta. Tämän huvilan voit vuokrata myös premium-versiona laajennettuna eksklusiivisella käyttöoikeudella isoon ranta-alueeseen sekä rantaterassiin.

Kaikki kaupunkitason palvelut (supermarketit, alko, ravintolat jne) löytyvät lyhyen 25 min ajomatkan päästä Tammisaaresta. Hieman pidemmän matkan päässä on Hanko, jossa on myös laajempi ravintolatarjonta ja upeat isot hiekkarannat.

Ota yhteyttä ja varaa oma lomaviikkosi saman tien.